sábado, 18 de febrero de 2017

TEORIA DE L’EVOLUCIONISME. NEODARWINISMO

També coneguda com a teoria sintètica, és una revisió de la teoria de selecció natural posteriorment a Darwin, enriquida amb les aportacions per disciplines com:

1. Genètica:
  • Descobriment de la transmissió al atzar de les variacions hereditàries, a   causa   de   la   recombinació   genètica   i   les   mutacions.
  • A  les  poblacions  hi  ha  variabilitat  genètica,  fent  que  la selecció afavoreix els genotips més aptes per a les condicions  ambientals existents.

2. Paleontologia: l’estudi dels fòssils demostra que els canvis evolutius són graduals i lents.



3. Taxonomia: va complementar la idea de com es produeix la formació d’espècies   noves o   especiació,   per   la   acumulació  de  mutacions.

A la revista MUY INTERESANTE, la noticia “La semejanza anatómica son un reflejo de la evolución”, veiem com Darwin va comparar l’anatomia i embriologia per demostra l’existència de l’evolució. En l’actualitat es segueix observant esquelets amb estructures similars amb funcionaments diferents d’animals totalment diferents, que juntament amb els estudis genètics, ens permeten entendre millor com es la seva formació. Tot això fa que es plantegi que tots derivem d’un mateix organisme ancestral.

No hay comentarios:

Publicar un comentario